Arrangementen

 

meeden

 

 

Fietstocht tussen Veen en Klei

Meeden is een dorp op de grens van Menterwolde/de Veenkoloniën en het Oldambt.
Meeden betekent “natte graslanden” en er is al zeker 800 jaar bewoning in dit gebied.
De weg door Meeden was ook een belangrijke route voor legers en handelaren van de stad Groningen naar Ost Friesland.
Wij fietsen langs de prachtige boerderijen en burgerhuizen, we vertellen over de geschiedenis en het ontstaan van het landschap en natuurlijk over de bewoners van Meeden. We schenken extra aandacht aan de tuinen bij de boerderijen en brengen een bezoek aan een bijzondere tuin. Gaat u met ons mee met deze prachtige fietstocht?  De tocht heeft een lengte van 18 km. en duurt ongeveer 3 uur. De kosten zijn inclusief bezoek aan een bijzondere tuin en koffie en thee € 15,– p.p. incl. koffie/thee.
Opgave tel. 06 50400835
of e-mail veengids@gmail.com

Parkstad Veendam

U wordt ontvangen met koffie en koek, daarna wandelen we onder leiding van een van onze landschapsgidsen door het centrum van Veendam, langs de oude Ae, de tijdslijn en de verveners villa’s.
Waar verhaald wordt over de rijke historie van deze plaats. Duur ± 1 uur.
We eindigen met een bezoek aan het Veenkoloniaal Museum, waar de geschiedenis is te zien van de vervening, de scheepvaart en handel van de Veenkoloniën.
Kosten € 15,– p.p. Reserveringen tel. (+31) 06 50400835

DSC_2377

 

 

 

 

 

 

Met Stoom en Fiets door de Veenkoloniën

Dit bijzondere arrangement is in samenwerking met museumspoorlijn S.T.A.R. samengesteld en onder begeleiding van de landschapsgidsen. De start is bij station Veendam, uw fiets gaat mee in de trein! We rijden met de stoomtrein door het veenkoloniale landschap naar station Stadskanaal. Hier kan ook nog een bezoek gebracht worden aan het bijbehorend museum. We stappen op de fiets en gaan via het Stadskanaal, Wildervanksterdallen  en Wildervank retour naar station Veendam. Onderweg krijgt u uitleg over het ontstaan en de geschiedenis van dit gebied.  Dit arrangement is uitvoerbaar op reguliere rijdagen van de S.T.A.R.  Voor groepen vanaf 25 personen kan dit arrangement ook op andere dagen maar verzorgen we graag maatwerk. De route kan ook starten in Stadskanaal. De kosten voor dit arrangement zijn € 30,– p.p. incl. koffie/thee en lunch. Kinderen van 4 tot 12 jaar € 20,–. Inlichtingen en reserveringen tel. 06 50400835 of veengids@gmail.com.

Museumspoorlijn STAR tel.nr. 0599 651890.star-stoomloc-in-veendam